Ka sel aastal toimub sügisene Lõuna-Eesti maitsete nädal „Metsast taldrikule“. Üritus toimub sel aastal 3.-13. novembrini.
Sündmus toimub 6 maakonnas: Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Viljandimaal ja Valgamaal. Maitsete nädala eesmärgiks on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada kohalikku arenevat toidukultuuri, tõsta esile kohalik tooraine ja kohaliku toidu väiketootja.
Osalevate toitlustusasutuste kaasamise põhimõtted:
- - Osalevad ettevõtted töötavad välja sündmuse jaoks 2-käigulise erimenüü, pakkudes põnevat sügisest toidunaudingut. Mõlemas roas tuleb vähemalt ühe komponendina kasutatud metsasaadust
- - Osaleda võivad ka pop-up-toitlustuskohad, tingimusel, et nad avavad end kindlatel päevadel kindlateks kellaaegadeks (mitte vaid ettetellimisel)
- - Erimenüü peab olema pakkumisel kogu kampaaniaperioodi jooksul 3.–13. november 2022.
- - Menüü maksumus on vahemikus 21–24 eurot, konkreetse hinna määrab ettevõte ise.
- - Huvilistel palume end registreerida, registreerimisvormi leiad siit. Registreerumise tähtaeg on 22.09.2022
Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad:
Lõuna-Eesti turismiklaster, Tartumaa Turism, Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Jõgevamaa Koostöökoda, Viljandimaa Arenduskeskus, Põlvamaa Arenduskeskus, Valgamaa Arenguagentuur ja Võrumaa Arenduskeskus.
Foto: Lõuna-Eesti maitsete nädal „Metsast taldrikule“ 2021 Maa gurmee kodurestoranis / Tiina Männe
Kontakt Põlvamaal:
Kristi Kahu
SA Põlvamaa Arenduskeskuse turismiarendusjuht
kristi.kahu@polvamaa.ee
tel: 5554 3907