Sündmused

Saatse muuseum 50 ehk piirideta kunst

Saatse Muuseum
2024 aastal möödub Eesti kagupiiril, Setomaal asuva Saatse muuseumi sünnist 50 aastat. See aeg on paljutki muutnud nii siin elavates inimestes kui piirkonnas endas. Juba 33 aastat on Setomaa jagatud kahe riigi vahel. Saatse muuseumisse jõudmiseks saab kaks korda ületada Vene Föderatsiooni piiri, muuseumist riigipiirina kehtiva kontrolljooneni on vaid 250 meetrit. Kõik see on mõjutanud ka Saatse muuseumi ja muuseumimaja. Ometi kõigi nende piiride ja muutuste kiuste on Saatse muuseum säilitanud kontakti looduse, inimese ja inimese loodud kunstiga. Ajaga kaasas käies üritanud külaliste jaoks lahti mõtestada muutuvat aega ja selle mõju Setomaa inimestele, mis mõnikord leiab väljendusvabaduse just kaunitesse kunstidesse peidetuna.

Juunikuud 2024 aastal tähistame Saatse muuseumi juubelikuuna ning 25. juunil kell 12.00 kutsume kõiki Saatse muuseumi sünnipäevale, mil esitleme raamatut “Maja täis lugusid”, meenutame muuseumiga seotud inimesi ja lugusid ning avame Saatse kandist pärit näitleja Arvo Kukumäele pühendatud näituse “Kuku nulk”.

Projekt „Saatse muuseum 50 ehk piirideta kunst“ on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

Kui soovid kehakinnitust või vajad öömaja, vaata Tartu 2024 külalislahkuse võrgustiku liikmete pakkumisi: https://tartu2024.ee/soovitused-setomaa
Piletiinfo:
T€
eu