Sündmused

Märkamise jalgsimatk Otepää maalilisel maastikul koos loodusfoto koolitusega

Otepää kõrgustik
Matk toimub Otepää kõrgustiku idapoolsel harjal asuva Hinnomäe (210 m üle merepinna) metsades ja niitudel, kust avaneb avar vaade ümbruskonnale. Koolituse teoreetiline osa toimub Hinnomäe talu õuel ja küünis.

Matkaürituse esimene osa on loeng teemal „Kuidas märgatut pildile püüda?” Missugusel viisil loovad asjad ja nähtused tähendusruumi? Kuidas tähendused edastavad pildi lugu? Kuidas fotografeerida nii, et pildiloo olulisemad tähendused saaksid esile toodud?
Loengule järgneb toitlustus, peale mida suundutakse matkama ja pildistama Hinnomäe metsades, niitudel ja sooveerel. Uurime ümbruse elurikkust: linde, loomi, taimi, seeni… Sellega, mis inimsilma alla naljalt ei satu, tutvume rajakaamerasalvestiste põhjal. Kuhu teevad linnud pesa? Kus tegutsevad kährikud, mägrad, hiired, karihiired, vesimutid ja ilvesed? Kuidas pildistada maastikku ja kuidas portreteerida lille?
NB! Kaamera kaasa! Oodatud on ka nutitelefonidega pildistajad.

Pärast matka kiire kokkuvõte õppepäevast. Kel huvi kogetu osas veel edasi arutada, saavad jätkata lõkke või välikamina juures.

Märkamise matk koos loodusfoto koolitusega on osa Tartu 2024 Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi kuuluvast Otepää piirkonna maaliliste maastike väärtustamise ja jäädvustamise matkasarjast.

Matka juht Arne Ader on bioloog-ökoloog, kes on juhendanud erinevaid loodus- ja fotokoolitusi üle 25 aasta. Ta on Eestifoto fotokooli lektor ja omamaise loodusfotoõpiku „Loodusfoto lugu ja lumm” üks autoritest.
Piletiinfo:
55€
eu