Sündmused

Sylvain Rifflet kvartett ja Verneri Pohjola (Prantsusmaa-Soome)

Põlva Kultuuri- ja Huvikeskus
Koosseis: Sylvain Rifflet (tenorsaksofon) / Verneri Pohjola (trompet) / Csaba Palotaï (kitarr) / Benjamin Flament (trummid)

Saksofonist, klarnetist ja helilooja Sylvain Rifflet on oma põlvkonna üks säravamaid jazzmuusikuid Prantsusmaal. Pärast aasta parimaks prantsuse džässialbumiks tituleeritud albumit “Mechanics” (2016) ning sellele järgnenud albumeid “Re Focus” ja „Troubadours” andis Jazz Magazine 2022. aastal välja S. Rifflet loominguga uue albumi „Aux Anges” („Inglitele“). Ka antud album, mille kava tuleb esitusele ka 25. aprilli kontserdil Põlvas, on pälvinud mitmeid auhindu ning saanud suurepärast tagasisidet muusikaarvustajatelt.

Rifflet on lõpetanud Pariisi konservatooriumi, ta on võitnud La Defense’i konkursi ning pälvinud mitmeid auhindu, sealhulgas “victoire du jazz” ja “Django d’or”. Ta on teinud koostööd väga paljude Euroopa tippjazzmuusikutega: Verneri Pohjola, Airelle Besson, Thomas de Pourquery, Alban Darche, Jocelyn Mienniel, Florian Weber, Sébastien Boisseau, Henning Sieverts, Fred Pallem jpt.

Oma viimase plaadimaterjali kohta ütleb S. Rifflet „Aux angels on minu kõige isiklikum plaat. See on ood armastusele ja inglitele, neile olenditele, kunstnikele ja mitte kunstnikele, kes mind inspireerivad ja kes aitavad mul elada“.

Esinejate maaletooja: Vapaat äänet (Soome)
Piletiinfo:
12 - 15€
eu