Uudised

Postiteel kogunevad puuskulptorid puupäevadele
2022-06-07 17:32:00

Ajaloolisel Postiteel, mis lookleb läbi metsade ja ilusate looduspaikade, toimub 8.-11. juunil puuskulptorite kokkutulek -- POSTITEE PUUPÄEVAD.
 

Ihamaru külas Viia-Jaani labürinditalu platsil hakkavad kümmekond meest-naist looma mootorsaagidega puukujusid. Kolmapäeva keskpäeval hakkab saabuma meistreid üle Eestimaa, kes valivad välja omale meelepärase paku ning aitavad sellest kunsti välja tuua.

Saagijaid on siitsamast Põlvamaalt, aga ka Tallinnast, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt ja Hiiumaalt. Kolme päeva saagimise ja puuvoolimise tulemusena valmib iga kujuri käe all vähemalt üks kuju. Mõnel andekamal on väge ja kätt selle ajaga valmis luua suisa mitu taiest.

Laupäeval Ihamarus toimuval Kõivualutse laadal toimub keskpäeva paiku suur puukujude oksjon. Hommikul müügikohale paigutatud taiesed leiavad võistupakkumise käigus omale uue kodu.

Puupäevad on koht, kus huvilistel on võimalik lähemalt vaadata puukujude sündi, küsida õpetussõnu ning saada meistrite kontakte. Puuskulptorid jagavad omavahel uusi töövõtteid ja teadmisi ning kogu ettevõtmine hoiab au sees üht vana kunstivormi.

Sündmust korraldab MTÜ POSTITEE, mis ühendab vana Tartu-Võru maantee koostöövõrgustikku.

Sündmusega saab kursis olla, kui jälgida seda Facebookis või kodulehel www.postitee.ee/PPP

Liikuge mööda Postiteed!

Aivar Täpsi
MTÜ Postitee
5136470

Pildil Postitee Puupäevade korraldaja ning saagija Erkki Lepiku loodud puukuju, mis loositakse välja Postitee Puupäevade jagamismängu auhinnana.


 

eu