Uudised

Põlvamaal kohtusid turismiettevõtjad
2022-04-13 16:19:00

Kolmapäeval, 6. aprillil toimus Räpinas Sillapää lossis Põlvamaa turismiseminar, kus vahelduseks veebikohtumistele said Põlvamaa turismiasjalised üle kahe aasta taas suuremas ringis kokku. 

SA Põlvamaa Arenduskeskuse turismiarendusjuht Kristi Kahu (pildil) andis seminaril ülevaate lähiajal toimunud või plaanitavatest turismitegevustest. Jagati tagasisidet 1. aprillil Tallinnas toimunud Tourest Hosted Buyer Programme B2B workshopil osalemisest, kus üks-ühele toimunud kohtumistel välismaa reisikorraldajatega tutvustati ka Põlvamaa ning Lõuna-Eesti põnevaid teemasid ja kohti. Lisaks anti ülevaade ka Kagu-Eesti maakondade ühistest tegevustest puhketurismi suunal ning Lõuna-Eesti turismikoostööst. Osalejad said ülevaate ka 2022. a kevad- ja suvehooaja suurematest sündmustest.

Põlvamaa Arenduskeskuse turunduse ja kommunikatsiooni spetsialist Sander Silm tutvustas ettevõtjatele vastvalminud maakonnaportaali www.polvamaa.ee ja uue turismalamlehe võimalusi ettevõtetele. Järgnes arutelu rühmades, kus turismiettevõtjaid tõid välja oma ootused koostöö arendamise, ühistegevuste ja Põlvamaa kui turismisihtkoha turunduse osas. SA Põlvamaa Arenduskeskuse rohemajanduse valdkonna projektijuht Kanni Kallastu kutsus kaasa mõtlema rohemajanduse teemadel. 

Räpina Koduloo- ja Aiandusmuuseumi juhataja Tiiu Marran tutvustas Sillapää lossi I korruse renoveeritud ruumide võimalusi ning muuseumiõpetaja Toivo Lees Räpina Koduloo- ja Aiandusmuuseumi huvitavamaid eksponaate. Päeva lõpetuseks külastasid ettevõtjad Koiva maja, kuhu on koondunud mitmed Räpina piirkonna ettevõtjad. Ringkäik tehti ka Räpina loomemajas. Nii Koiva maja kui loomemaja võimalustest ettevõtluse arendamiseks rääkis Räpina Inkubatsioonikeskuse juhataja Leo Kütt. 

Turismiseminari toimumist ja Tourest Hosted Buyer Programme B2B workshopil osalemist  rahastatati Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi projektist "Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Foto: Sander Silm

eu