Blogi

Metsa peitunud järv pakub mõnusat eemaldumist linnakärast
2022-03-22 14:05:00

Mitte kaugel Põlvast, vaid kümmekond kilomeetrit Kanepi suunas, on metsa sees järvesilm, mis on andnud nime Metsjärve puhkemajale.

Järve asemel oli veel mõned aastad tagasi raiesmik, kuid siis otsustas peremees rajada metsa järve. See oli suur töö - mitu aastat kulus kaevamistöödele, kuid nüüd on ligi hektari suurune veesilm Põlvamaa kuuskede ja mändide vahel kenasti sillerdamas ning kalastajad on järvest välja püüdnud juba esimesed sinna kasvama pandud tuurad. Turismitalu pakub nimelt  kalapüügi teenust CATCH & RELEASE, kus siis huvilised saavad ise kala püüda ja kus oma esimese eduelamuse saavad kätte ka algajad kalastushuvilised.

Turismitalu mõttele tuli aga hoopis perenaine Moonika, kes oli aastaid unistanud turisminduses kätt proovida. Metsjärvel on selleks nüüd ideaalsed võimalused: kena järv, asukoht ajaloolise Postitee ääres ning kõikide Põlvamaa vaatamisväärsuste lähedus.

Esimesena kerkiski järve kaldale peamaja, kus on seminariruum, saun, toad kuni kümnele inimesele, köök jne. Ühesõnaga kõik vajaminev selleks, et Metsjärvel saaks korraldada väiksema peo, seminari või koolituse.

Kuna aga peamaja oli ühele perele suurevõitu, kerkisid veidi eemale, järve teisele kaldale kolm kämpingut koos grillikodadega, mille kliendid on väga hästi vastu võtnud. 

Moonika sõnul rendivad kämpinguid näiteks noored pered, kes tahavad nädalavahetusel linnakärast lihtsalt eemale pääseda. Kämpingutes saavad nad mugavalt ja privaatselt loodust nautida. 

“Tegelikult oleme palju asju puhkemajas teinud just klientide soovide järgi,” rääkis Moonika. “Nii näiteks kurtis kunagi üks soome turist, et meil on megailus koht, kuid tegevust vähevõitu. Nüüd saavad huvilised järve ääres kalastada, sõita veelaua ja tuubiga, grillida ja muidu mõnusalt aega veeta.”

Ainulaadsena Eestis on Metsjärvel otse järve paigaldatud kuumaveetünn, kus mõnuledes saab näiteks südatalvises lumesajus nautida Eestimaa talve.

“Minu unistus on kuumaveetünnis nautida šampust ja toetada šampuseklaas jääle, kuid kahjuks pole viimastel aastatel olnud jääd,” naeris perenaine.

Mitu aastat on Metsjärve pidanud ka jaanipäeva ning inimeste huvi looduses lustida näitab seegi, et tänavu oli üritus täiesti välja müüdud.

Kuna ka Eesti inimeste hulgas on järjest populaarsemaks muutunud karavaniturism, on Metsjärvele rajatud väikene karavaniparkla, kus automatkajatele on olemas kogu vajaminev taristu.

Suurt reklaami Metsjärve puhkemaja endale ei tee ja see on teadlik valik. Eesmärk pole tuua Metsjärvele turistide masse, kuna pererahvas soovib, et neil jätkuks aega kõigi oma klientide jaoks.

Tutvu ka Metsjärve puhkemaja Facebooki lehega.  

Loo on kirja pannud ja fotod teinud Sander Silm  (www.mikromeedia.ee). 

Loo valmimine on rahastatud Kagu-Eesti programmist. 

eu